OPZOEK NAAR EEN GOED ALTERNATIEF VOOR DIESEL

HET BESTE ALTERNATIE IS AL EEN TIJD LANG VOOR HANDEN

 

“Ik rij diesel”, waarom? De meeste rijders zullen antwoorden met: “Omdat ik 30.000km per jaar rij". Nu alle negatieve verhalen het klimaat om diesel te rijden om zeep helpt, wat is dan het meest gunstige alternatief?

 

 Kiezen voor 100% Elektrisch? Waar ik met veel auto’s in het gunstigste geval gemiddeld 180km kan rijden en dan weer aan de laadpaal moet staan?

 

Hybride, waarbij ik het elektrische deel in het meest gunstige geval 80km mee kan rijden, en dan over moet naar benzine, waar het verbruik hoog is door het enorme gewicht van de auto?

 

Waterstof, waar het netwerk van pompstations nog verre van compleet is en dus moet zoeken naar mogelijkheden om te tanken? In 2020 moeten er maar liefst 20 waterstofstations zijn in Nederland.

 

Wij van WC Eend adviseren WC Eend…

Onze excuses, maar wij zien autogas als de meest gunstige brandstof van dit moment, en zeker omdat het toepasbaar is op alle benzineauto’s die NU, en de komende jaren op de weg rijden.

 

Autogas, voordelig op weg naar een schonere wereld. Het omslagpunt ligt ondanks de iets hogere wegenbelasting op 12.000 km per jaar. Die verhoogde wegenbelasting kan overigens door geen enkele politicus onderbouwd worden. Hoe bestaat het dat als iemand overstapt naar het schonere autogas, dat deze persoon dan meer wegenbelasting moet gaan betalen?.... Die verhoging ligt overigens maar tussen de € 0 en de € 45,- per maand. Daar staat tegenover dat je makkelijk €100,- per maand op je brandstofkosten kunt besparen. De gemiddelde kosten voor inbouw van een autogassysteem liggen tussen de €2300 en de €2800,-. Er zijn ook goedkopere autogassystemen te verkrijgen in de markt, echter hou dan ook rekening met mogelijke storingen en mindere prestaties.

 

Vialle maakt sinds jaar en dag gebruik van de vloeibare injectie technologie. Daarmee injecteren we het LPG direct in de cilinders. Daarmee waarborgen we een langere levensduur van de motor. Ook kunnen wij met deeze techniek een 100% motorvermogen waarborgen. Vialle heeft een systeem voor zowel de Multi Point injectie als de Direct Injectie motoren. Voor Multi Point injectie is dat LiqudiSI en voor Direct Injectie is dat DirectBlue wat deze zomer op de markt zal komen.

 Bereken zelf wat u zou kunnen besparen op uw brandstofkosten op onze calculator.