Terug

Peugeot 406 (NL)

 Eindhoven, 30 september 2016

 

Op deze mooie vrijdagochtend mochten wij bij Vialle in Eindhoven de heer Bert Mevissen uit Echt verwelkomen. Een mooie prestatie ligt aan deze uitnodiging ten grondslag.

Het verhaal is namelijk dat de heer Mevissen in het bezit is van een Peugeot 406 uit 1997 en al bijna de 400.000 km op de teller heeft gezet, en dit alles met een Vialle autogassysteem.

Toen een collega van ons dat hoorde wilde we dat natuurlijk wel eens van dichtbij bekijken.

De Peugeot 406 met bouwjaar 1997 heeft een 4 cilinder motor met 135pk, en is in die tijd erg netjes onderhouden mogen we wel zeggen. De heer Mevissen heeft de auto in 2001 gekocht en op dat moment alleen de computer van de Vialle gasinstallatie laten vervangen door een nieuwere versie in verband met omzetting van G1 naar G3.

De exacte kilometerstand is op dit moment 389.851km, en deze kilometers zijn mede door het woon- werkverkeer en vakanties naar Ierland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië op de teller gezet.

Onder het genot van een kopje koffie en het verse Limburgse gebak wat de heer Mevissen had meegenomen heeft het team van Vialle de auto een kleine servicebeurt gegeven. Natuurlijk is het voor onszelf ook interessant om te zien hoe een ouder Vialle systeem zich na al die kilometers heeft gehouden, en dat viel ons zeker niet tegen. Na een korte rondleiding met bijbehorend bedrijfshistorie hebben we de heer Bert Mevissen hartelijk bedankt voor het zijn komst naar Vialle, het lekkere gebak en het delen van zijn Vialle autogas ervaring.