Bij één op de vijf kinderen met astma in Nederland is de ziekte gerelateerd aan luchtvervuiling door het verkeer. In geen enkel ander Europees land is dat aantal zo hoog. In de grote steden worden uitlaatgassen verantwoordelijk gehouden voor nog meer astmagevallen bij kinderen.

Nergens in Europa zo veel kinderen met astma door uitlaatgassen

Met het inbouwen van een autogassysteem kan een benzineauto maar liefst 21% CO2 en 99,5% fijnstof reduceren. Dit betekent dat we met een bestaande techniek, een bestaand netwerk van tankstations alle benzineauto’s die nu op de weg rijden direct schoner kunnen maken. We hoeven niet 10 of 20 jaar te wachten, het kan vandaag al. Het reduceren van zoveel fijnstof komt de gezondheid snel ten goede, waar wachten we nog op?!!

Een bijkomend voordeel is dat er voor de bereider veel op de brandstofkosten te besparen valt. Het beetje wegenbelasting dat je meer moet betalen valt echt weg tegen de grote besparing die te behalen is.

Onze regering laat deze optie om schoner verkeer te creëren echter helemaal links liggen. Platform Autogas is op haar beurt al jaren bezig met het lobbyen in Den Haag en probeert de politici te overtuigen van deze prachtige voordelen. Tot op heden te vergeefs, geen enkele politici gooit deze optie op bij de klimaattafelgesprekken.

Onze regering lijdt te veel aan tunnelvisie, we moeten we voorbeeld nemen aan bijvoorbeeld Spanje, daar kijkt de regering in de breedte naar alle mogelijkheden om schoner te rijden en focust niet alleen blind op elektrisch rijden. Het is hartstikke goed dat we in Nederland zo vooruitstrevend zijn, echter vergeten ze de realiteit van vandaag de dag. Ik hoor geen enkele politici de vraag opperen, wat kunnen we aan het bestaande wagenpark doen om deze schoner te maken? Zonder realisme heeft visie geen toekomst. Laat ze in ieder geval de optie aanbieden, en zorgen dat iemand die schoner wil rijden niet meer MRB moet betalen, dat is namelijk echt niet uit te leggen aan de consument.

Jaarlijks organiseert Platform Autogas onder andere de Dag van het Autogas, om op deze wijze de schone en voordelige brandstof autogas onder de aandacht te brengen bij consumenten.

Voor meer informatie kijk op www.autogas.nl